Llacs de les Bulloses (raquetes)

image_pdfimage_print

Montserrat

Ruta d’iniciació a les raquetes ideal i en un paratge excepcional com és la zona lacustre de les Bulloses. A l’estiu els grans cims com el Carlit són un dels grans reclams i grans quantitats de gent trepitgen aquests indrets. A l’hivern, la tranquil·litat ho envaeix tot.

Dificultat: fàcil. Cap dificultat. Ben senyalitzat. Perfecte per a iniciació.

Desnivell: 395 metres

Temps: total: 3h – 3h30′. Fins al Llac de les Bulloses: 1h10′

Quilòmetres: 11 km.

Variants: des del Llac de les Bulloses es pot pujar com a l’estiu en direcció al Carlit per fer la ruta dels 9 o 12 estanys. També es pot tornar seguint els estanys del costat de l’estany de la Pradella.

Descarrega la ruta pel GPS (Wikiloc)

Recorregut:

Deixem el cotxe al Pla dels Avellans, ja que a l’hivern no es pot accedir fins a l’estany gran de les Bulloses amb cotxe. A vegades també podeu trobar que l’hagueu de deixar més avall o que la carretera estigui una mica nevada/glaçada.

Des del Pla dels Avellans pujarem cap a les Bulloses per la carretera per on pujaríem amb cotxe a l’estiu.L’ascens és moderat i en 1h 10′ ens plantem al Llac de les Bulloses.

Un cop al llac gran, la foto de rigor i una passejada pels entorns. Des d’aquí es podria continuar a fer la ruta dels 9 o 12 estanys del Carlit (caldria sumar-hi entre 1h30′ i 3h, segons el recorregut que es faci).

Si prenem l’opció de retorn, caldrà seguir pel llarg prat que hi ha davant de la presa de les Bulloses fins als peus de l’estació d’esquí de Font-romeu, sempre seguint la pista forestal pel GR (molt trepitjat normalment).

Un cop als peus de Font-romeu, caldrà seguir la pista que va girant a mà esquerra, amb la indicació de l’Estany de la Pradella, on s’hi arriba al cap de poc. Des d’allà es pot visitar el llac germà, l’Estany Negre o seguir per la ruta, ja en baixada, per dintre el bosc. Un tros realment molt bonic i que si ha nevat fa poc hi trobareu un ambient ben nòrdic.

Al cap d’uns 30 minuts de suau baixada, trobareu un trencant a mà esquerra indicant el Pla dels Avellans. El seguim i en 10 minuts som als peus del remuntador de Font-romeu. Des d’allà, travessem el pla i en breu arribem a l’aparcament, després d’haver fet una bonica ruta de bosc i llacs per les Bulloses.