Carregant Esdeveniments

« Tots els Esdeveniments

  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

UltraRomànica 2015

9 maig 2015@9:00 - 10 maig 2015@17:00

Navegació d'Esdeveniment

Per segona edició donem la opció a apuntar-se a la ULTRAROMÀNICA. El repte és senzill d’explicar i gegantí d’aconseguir: Completar en els temps marcats per l’organització La Romànica a Peu més La Romànica en Btt el mateix cap de setmana. L’any passat varem tenir 1 heroïna i 4 herois que ho varen aconseguir. Hi haurà cap valent que superi el repte aquest any?. Segur que si.

Detalls

Inici:
9 maig 2015@9:00
Finalització:
10 maig 2015@17:00
Esdeveniment Category:
Web:
http://cen.navas.cat

Organitzador

Centre Excursionista de Navàs – C.C. Alt Llobregat Pla i Baixada – Amics Btt del Cap de Setmana

Recinte

Passeig Ramon Vall
Passeig Ramon Vall, 71
Navàs, Barcelona 08670 Espanya
+ Mapa de Google
Web:
http://cen.navas.cat

Inscrits: 5


Informació important...

Normativa

REGLAMENT I DESCRIPCIÓ ULTRAROMÀNICA

1.    L’UltraRomànica és un repte organitzat per el Centre excursionista Navàs, i amb el suport del club ciclista Alt Llobregat pla i baixada.

2.    L’UltraRomànica és un repte esportiu de dos dies de durada, composta per dues proves.

-       Marxa Romànica de Resistència, és una marxa  que transcorre per nou municipis, de les comarques del Berguedà i Bages, i que segueix el GR-176 també conegut com a Ruta del Romànic. És un itinerari circular de 83’5 km amb un desnivell acumulat de 2700m positiu.

-       Marxa Romànica de Resistència en BTT, és la variant amb bicicleta de muntanya de la reconeguda Marxa Romànica de Resistència.

És un itinerari circular de 110km amb un desnivell acumulat de 2.700m positiu.

3.    Dates.

-       9 i 10 de maig de 2015

-       Dissabte 9 de maig, sortida de la Marxa.

-       Diumenge 10 de maig, sortida de la Marxa en BTT

4.    Horaris.

-       Sortida de la primera prova Marxa Romànica de Resistència a peu; 17:00 hores del dissabte 9 de maig de 2015.

-       Tancament de l’arribada de la primera prova, 7:00 del diumenge 10 de maig de 2015.

-       Sortida de la segona prova Marxa Romànica de Resistència en BTT, 7:30 del diumenge 10 de maig de 2015.

-       Finalització de la segona prova i per tant del repte Ultra Romànica 19:00 hores de diumenge 10 de maig de 2015.

5.    Senyalització, tot e recorregut transcorre per senders i pistes clarament senyalitzats per l’organització amb cartells plastificats de direcció i pas barrats en els encreuaments i amb cinta plàstica en els trams linelas.

6.    Controls de pas (CP) , els participants hauran de passar obligatòriament pels CP que estaran clarament visibles. A cada CP hi haurà personal de l’organització que verificarà el pas dels corredors i prendrà nota dels dorsals dels participants, així com de les irregularitats que s’observin. Un equip escombra de l’organització realitzarà el recorregut tancant la cursa. Cal seguir en tot moment les indicacions del personal d’organització i de seguretat.

7.    Seguretat, L’organització situarà en determinats punts del recorregut i en els controls de pas, personal especialitzat encarregat de vetllar per la seguretat dels participants. És obligatori seguir les indicacions d’aquest personal, que estarà convenientment identificat. En cas d’abandonament cal comunicar-ho el més aviat possible al personal de l’organització. Es disposarà de personal mèdic i ambulàncies en punts estratègics del recorregut per intervenir en cas de necessitat. Un equip escombra encarregat de tancar la cursa comprovarà el pas de tots els participants.

8.    Informació General, Els corredors i corredores assumiran els danys que es puguin causar a ells mateixos o a terceres persones i disposaran de les assegurances especificades a l’article 17  d’aquest reglament. L’organització disposa de la corresponent assegurança de responsabilitat civil. L’organització es reserva el dret de modificar les bases de l’Ultra Romànica o suspendre o modificar aquestes, davant una eventualitat o causa de força major (condicions climatològiques extremes). Els participants seguiran les instruccions que els siguin donades per l’organització. En inscriure’s, tot participant accepta sense reserves el present reglament, l’ètica de la carrera i la normativa complementària que l’organització consideri necessari annexar.

9.    Límits Horaris per els participants de l’Ultra Romànica.

-       El temps màxim per realitzar la primera prova a peu, la Marxa és de 14 hores.

-       El temps màxim per realitzar la segona prova en BTT, és de 11 hores.

-       En la primera prova (Marxa a peu  ) no hi haurà temps de tall, però un cop finalitzada si es supera el temps de 14 hores no és podrà sortir a realitzar la segona prova que és el circuit de BTT. En aquest cas només contarà el temps de la Marxa Romànica de Resistència a peu, i per tant contarà només a la classificació d’aquesta.

10.  Abandonaments i Retorns, Els abandonaments només es podran efectuar als CP. Qui abandoni haurà de tornar a l’arribada pels seus propis mitjans. En cas de necessitat d’evacuació per accident o lesió que impedeixi l’aproximació a peu o en bicicleta a un dels punts de retorn, s’haurà d’intentar avisar a l’organització per tots els mitjans possibles contactant amb alguna persona de control o d’assistència de seguretat per activar l’operatiu de rescat. Aquells qui abandonin hauran d’avisar obligatòriament a l’organització per mitjà d’un control o posant-se en contacte amb el Centre d’organització a través del número de telèfon que serà comunicat als participants. Hi ha cobertura telefònica en quasi tot el recorregut.

11.  Condicions dels participants, tenir 18 anys o complir-los durant l’any 2015. En el seu defecte tenir 16 anys complerts amb autorització del pare mare o tutor legal explícita i per escrit. També és responsabilitat de cada participant l’haver obtingut els coneixements teòrics i pràctics necessaris per poder participar a l’Ultra Romànica, així com del seu propi estat físic. Es recomana a tots els participants de l’ Ultra Romànica la realització d’un examen mèdic que acrediti la seva aptitud per la prova amb una data no superior als 12 mesos anteriors a la realització de la mateixa.

12.  Material Obligatori, cada participant haurà de disposar, per garantir la seva pròpia seguretat, del següent material obligatori.

-       Material per a la Marxa Romànica de Resistència a peu.

o   Manta de supervivència

o   Sistema d’hidratació (0’5l mil)

o   Telèfon mòbil carregat

o   Frontal o lot amb piles o bateria de recanvi.

-       Material recomanable (no obligatori) per a la Marxa Romànica de Resistència amb BTT.

o   Manta de supervivència

o   Sistema d’hidratació (1l mil)

o   Telèfon mòbil carregat

13.  Durant les hores de foscor, durant les hores de foscor o penombra es recomana dur una llum vermella de posició que es col·locarà a la part posterior de la motxilla des del moment de la sortida i s’encendrà a la nit per tal que sigui visible pels participants que estan darrera i pels equips de l’organització.

14.  Responsable de seguretat i Comissaris, el Director Esportiu de la cursa podrà retirar de la competició a un corredor, quan consideri que aquest tingui minvades les seves capacitats físiques o tècniques com a causa de la fatiga, no disposi del material obligatori, o les seves condicions no siguin les apropiades per continuar en cursa. Aquest podrà suspendre, escurçar, neutralitzar o aturar la cursa, per seguretat o causes de força major aliena a la seva voluntat (climatologia, etc.). Els comissaris de CP són els responsables dels punts de control de Pas Obligatori. Els participants no podran reclamar o interrogar sobre el reglament, les classificacions o els itineraris als comissaris.

15.  Infraccions i descalcificacions:

-   Infraccions lleus.
o   Es penalitzaran amb 1 hora.

*   a) No dur el dorsal en lloc visible.

-   Infraccions molt greus.

o   Es penalitzaran amb la desqualificació.

*  Anticipar-se el senyal de sortida.

*  Tallar o escurçar el recorregut sortint de l’itinerari marcat.

*  No portar el material obligatori.

*  a) Malmetre l’entorn natural, molestar la fauna, o sortir dels camins i no seguir la   normativa explicitada en els trams expressament marcats com a zona sensible al Programa.
*   b) Llençar deixalles fora dels llocs designats.

*  c) Fer servir qualsevol mitjà de transport o locomoció durant tot o part del recorregut.

*  d) No guardar cap respecte a les més essencials normes esportives de companyonia.

*  e) Qualsevol desconsideració amb els membres de l’organització o participants de la prova.

      *  f) Finalitzar la prova més tard de l’hora de tancament del control d’arribada, fixada per l’organització.

*  g) Passar pels controls de pas, més tard de l’hora de tancament. dels mateixos.

*  h) No auxiliar a un corredor accidentat.

*  i) Alterar la senyalització del recorregut.

16.  Preus, d’inscripció.

-       El preu de d’inscripció de l’Ultra Romànica és de 40€.

17.  Assegurances obligatòries. Per poder participar en l’ultra romànica és obligatori tenir la llicencia de ciclisme i la llicencia de la FEEC, FEDME o superior, o com a mínim una de les dues. En cas de que no es tingui una de les dues, l’organització tramitarà la llicencia temporal sense carreg econòmic corresponent.

18.  Drets d’imatge, els participants permeten explícitament que el seu nom, cognom, sexe i any de naixement siguin publicats a les llistes d’inscrits, com també a la de resultats si finalitzen la carrera, seguint la normativa establerta. Tanmateix, acceptaran la possibilitat d’aparèixer a reportatges fotogràfics amb finalitat exclusivament informativa. L’organització es reserva els drets de prendre i recopilar imatges relacionades amb l’esdeveniment esportiu, fotografies, vídeos i informació de les proves en què tots els participants estan implicats, així com d’utilitzar-les per a difusió, relacions públiques o qualsevol altre propòsit periodístic o de promoció de l’esdeveniment exceptuant imatges de les masies, cases o altres construccions privades situades al recorregut. Qualsevol projecte mediàtic o publicitari sobre l’ Ultra Romànica haurà de comptar prèviament amb el consentiment per escrit de l’organització.

19.  Modificacions, aquest reglament pot ser corregit, modificat o millorat en qualsevol moment previ a l’activitat esportiva per part de l’organització.

20.  El fet d'inscriure's, implica l'acceptació de tots els punts d'aquest reglament. L’incompliment per part dels participants d'alguna de les normes establertes suposarà la seva desqualificació automàtica.

21.   Els finalistes de la ultraromànica rebran un record especific

 

 

NomPoblació
ALBERT MIRET TORRENS - Farà ULTRAROMÀNICASANT PERE DE RIBES
VALENTÍ PONS ESQUIUS - Farà ULTRAROMÀNICASERRATEIX
NURIA BERMUDEZ PELAEZ - Farà ULTRAROMÀNICACENTELLES
DAVID LOPEZ RUIZ - Farà ULTRAROMÀNICANAVÀS
DAVID GARCIA GERMAN - Farà ULTRAROMÀNICAMANRESA
MARC CASTRO MORALES - Farà ULTRAROMÀNICAELS HOSTALETS DE BALENYÀ