Caminada Popular de Navàs 2013

CARTELL CAMINADA 2013.cdrPresentació: CAMINEM
A pas Ileuger però constant, caminem. Caminem perquè és bo per a la salut, però també per a la ment.Mireu si és sa caminar Que s’aprèn fins i tot a caminar! I pensarem. I parlarem. I esmorzarem. I riurem. I no ens cansarem, perquè només es cansa qui no camina, qui resta aturat, qui no va endavant. Per això caminem.

A poc a poc, però fermament, caminem. Caminem com a poble, com a país, com a vilatans que formem part d’un col·lectiu. Caminem cap a un horitzó millor, cap al camí que ens portarà al següent camí, sense pressa, però sense pausa. Per fer camí. Per als que fins avui l’han recorregut i per als que demà el trepitjaran en lloc nostre. Caminem.

I caminem per assolir un camí millor, perquè cada vida és un camí que té mil trencalls i cal descobrir-los i escollir el millor, el de cadascú. Caminem plegats, i tot caminant, admirem com la primavera fa estralls en la nostra vella contrada travessant el riu sense mullar-nos, entre turons, fins a tornar contents de la gesta d’haver fet camí tots junts.

El Centre Excursionista de Navàs camina, però, com resa la cançó, mai no camina sol, sempre ho fa amb molts navassencs, moltes navassenques i molta gent de pobles propers que l’acompanyen a cada repte, a cada camí, per fer de cada caminada, de cada marxa, de cada excursió, un viatge màgic, únic i irrepetible.

Gràcies per caminar un any més, i en van vint-i-set! Per molts anys puguem fer camí junts!!

Hortènsia Font

TRÍPTIC DE LA CAMINADA POPULAR 2013


Descarrega la ruta pel GPS (Wikiloc)

Recorregut:
Sortirem en direcció cap a Cal Forcada, on podrem veure les millores de la zona del canal sota el Pont de Castellet, i travessarem el Riu Llobregat. Seguirem cap al Molí de Castellet, el Joanic, i pujarem en direcció cap al Serrat de l’Àliga, sense arribar-hi. Passarem el punt més alt de la caminada, amb 527 m. Tot seguit, anirem cap a l’esquerra fins a Cal Simon. Abans d’arribar-hi, baixarem per una pista fins la Riera de Merlès, haurem fet uns 10 km on esmorzarem.

Amb forces renovades, i per un camí feréstec, seguirem la riera fins a trobar el riu Llobregat. Qui no pugui fer aquest camí, tindrà una petita variant més fàcil des del control de l’esmorzar. Altre cop junts, seguirem la Ruta de les Colònies fins a l’Ametlla. Abans d’arribar-hi, trobarem el 3r control. I seguirem fins a Navàs on acabarem la ruta a la Plaça de l’Ajuntament.