La Marxa Romànica més extrema, pels corredors més forts i més ràpids

image_pdfimage_print

Els dies 10 i 11 de maig se celebrarà l’edició més extrema i diversa de la Marxa Romànica de Resistència que organitza el Centre Excursionista de Navàs, des de fa 27 anys seguit el GR 176.

El repte que es planteja aquest any als corredors més competitius és la possibilitat de sumar dues curses en una, amb la novetat de l’anomenada Ultra Romànica, una ultra trail que serà la suma de la Marxa Romànica de Resistència (83,5 km) més la Romànica en BTT (100 km.) que des de fa 3 anys organitza juntament amb el Club Ciclista Alt Llobregat Pla i Baixada i Amics Btt del Cap de Setmana, per demostrar l’ambició dels atletes per ser cada vegada més forts i més ràpids, a través de dos grans esdeveniments esportius de primera divisió. La primera prova acumula un desnivell positiu de 2.600m, i la segona de 2.700m.

El segon cap de setmana de maig, els dies 10 i 11, a Navàs es podran fer per primera vegada quatre modalitats de la Marxa Romànica:

·         La primera és la clàssica que fa un recorregut de 83,5 quilòmetres

·         La segona és la Minor Romànica que anirà de Navàs a Sant Joan de Montdarn (34 km) adreçat a preparar la pedrera de futurs caminadors

·         La tercera competició es la Romànica en BTT de 100 quilòmetres que ja arriba a la tercera edició

·         I la quarta prova és la Ultra Romànica que suma les dues curses combinant l’atletisme i el ciclisme en un repte només per als més exigents i ben preparats de 183,5 quilòmetres.

Les inscripcions es poden fer a l’avançada, (tret de la Minor Romànica al mateix dia de la prove) a través de la web del Centre Excursionista de Navàs cen.navas.cat.

La Marxa Romànica de Resistència és puntuable per la XVII Copa Catalana de Caminades de Resistència de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) i La Romànica en Btt és puntable per l’Open Gran Fons de Btt de la FCC

L’horari de sortida per la Marxa Romànica serà a les 5 de la tarda del dia 10 de maig, i l’horari de sortida de la Romànica en BTT a 2/4 de 8 del matí del dia 11 de maig. Els qui vulguin fer la Ultra Romànica obligatòriament han de ser a l’hora de sortida de la prova ciclista.